WAT IS VOETREFLEXOLOGIE?

Voetreflexologie is een natuurlijke genezing van psychosomatische aandoeningen. Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest.

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexzone op de voeten. Door een impuls te geven op de betreffende zones worden de energiebanen naar de corresponderende organen en weefsels gestimuleerd en geactiveerd. Hierdoor kan een betere doorbloeding en samenwerking tussen organen en weefsels ontstaan.HOE WERKT VOETREFLEXOLOGIE?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.

Ziekte kan ontstaan, bijvoorbeeld door verkeerd denken of handelen, door onderdrukte en onverwerkte emoties. Hierdoor kan geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energiebanen naar de verschillende organen.

Door de reflexzones te behandelen kan de verstoorde harmonie worden hersteld. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en gestimuleerd.DE GESCHIEDENIS VAN DE VOETREFLEXOLOGIE.

Voetreflexologie werd reeds toegepast in het oude China, Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika

Vroeger was de mens bewust van het verband tussen lichaam en geest. Al geruime tijd zijn wij het contact met deze harmonie kwijtgeraakt. Onze intuïtie is geblokkeerd, ons denken ontkent het verband tussen lichaam en geest en alle ziekten worden gezien als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dat aan het veranderen. Er ontstaat een toenemende belangstelling voor vrijwel vergeten natuurgeneeswijzen zoals bijvoorbeeld voetreflexologie, die al duizenden jaren geleden werd beoefend.DE BEHANDELING.

De behandelingen worden gegeven in Nijmegen.
Een behandeling duurt ruim één uur. Een totale cyclus bestaat uit zes behandelingen, waarbij de periode tussen twee behandelingen ongeveer één week is. Daarna wordt samen met u bekeken voor welke voortgang gekozen gaat worden.

Afhankelijk van de persoon kunnen soms de volgende bijverschijnselen optreden:

Tijdens de behandeling:
· Meer dan normaal transpireren;
· Koud of juist warm worden;
· Prikkelingen;
· Geeuwen/slaperigheid;
· Huilen;
· Opkomende emoties, etc.

Vlak na de behandeling:
· Duizeligheid;
· Gevoel van zweven;
· Op wolkjes lopen;
· Blijheid en ruimte voelen;
· Een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten);
· Loomheid (lekker lui willen liggen), etc.

Dagen na de behandeling (soms ook enkele uren er na):
· De urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam);
· (oude) kwalen komen (even) terug om daarna te verdwijnen;
· Meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, e.d.);
· Veranderde gevoelens op allerlei gebied.

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Ieder mens is uniek, dus reageert een ieder ook anders.

Laat mij, als reflexoloog, weten wat er gebeurt tijdens de behandeling, en vertel bij een volgende behandeling hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt weer om samen verder te komen in het proces.HOE WERK IK?

Ik werk met de methode van de B.E.R. (Bond voor Europese Reflexologen). Deze werkt vanuit het principe dat heelheid bestaat uit harmonie tussen lichaam en geest, daarom behandelen we beide voeten, met andere woorden : de hele mens.

Door de pure eenvoud van het geven van impulsen kan er zoiets groots als het zelfgenezend vermogen van de mens worden geactiveerd.

Heel belangrijk vind ik ook dat er een samenwerking met de reguliere gezondheidszorg blijft. Het kan elkaar aanvullen. Ik heb zelf in de ziekenverzorging gewerkt en juist daarom ervaar ik de voetreflexologie als rijke aanvulling daarop.


Heeft u interesse in een behandeling of wilt u meer informatie dan kunt u telefonisch contact opnemen, of een mailtje sturen naar:


Laura Houterman
tel.024 344 0596
e-mail: vrt@laura-houterman.nl
Voetreflextherapie

De belangrijkste stap

die je ooit kunt zetten

is de volgende ...

Top Home